De Sigmafor muurbewapening werd al in 1993 geïntroduceerd. Hierbij werd de zigzagdraad oorspronkelijk bovenop de langsdraden gelast.

De kwaliteit ervan was uitstekend, maar al vlug werd duidelijk dat de Sigmafor muurbewapening over het algemeen te dik bevonden werd t.o.v. de voegdikte. De totale dikte was namelijk de dubbele draaddikte, en dit dus tengevolge van de specifieke laswijze. Op die manier kende de “oude” Sigmafor dus maar een matig succes.

In 2005 besliste men om een nieuwe machine te laten bouwen om de zigzagdraden voortaan naast de langsdraden gelast te krijgen.

Begin 2007 startte de productie van de ronde uitvoering, vertrekkende van gegalvaniseerde draad op rol. Vanaf dit moment behoorde de voor de architecten en aannemers veelal als “te dik” bevonden Sigmafor muurbewapening voor goed tot het verleden! De vernieuwde Sigmafor was geboren.

Begin 2008 werd ook definitief de platte versie voor toepassing in lijmvoegen voor cellenbetonblokken geïntroduceerd.

In januari 2008 werd het gamma uitgebreid met de epoxy uitvoering van de ronde Sigmafor voor de breedte 50, de SFR/E-050. Andere breedtes zijn eveneens leverbaar, maar worden enkel op bestelling geproduceerd.

Sinds het voorjaar van 2008 kunnen we een CE-certificaat voorleggen voor zowel de ronde als de platte Sigmafor.

 

Toepassingen voor de Sigmafor muurwapening