SIGMAFOR is een geprefabriceerde muurwapening van verzinkte staaldraad, bestaande uit evenwijdig lopende draden die door puntlassen verbonden zijn met een doorlopende zigzagdraad, met als doel scheurvorming in muren te vermijden en de weerstand van de gehele muurconstructie te verhogen.

De SIGMAFOR muurwapening wordt in mortel (in geval van gewoon metselwerk) of in lijm (in geval van lijmvoegen met cellenbetonblokken) geplaatst en goed aangedrukt. Voor het plaatsen van de volgende laag stenen of blokken, wordt de wapening nogmaals overstreken met mortel, respectievelijk lijm, zodat een goede hechting van de stenen of blokken verzekerd wordt.

De opeenvolging van de Sigmafor muurwapeningsarmaturen gebeurt met een overlapping van minstens 20 cm en mogen nooit bovenop elkaar gelegd worden.

 

Soorten Sigmafor muurwapening

platte, gegalvaniseerde Sigmafor muurwapening - Multifil
We onderscheiden 2 verschillende soorten:

1. Ronde Sigmafor (SFR)

De ronde Sigmafor (SFR) wordt bij gewoon metselwerk (bakstenen) toegepast

2. Platte Sigmafor (SFP)

De platte Sigmafor (SFP) wordt bij lijmvoegen (cellenbetonblokken) toegepast.

 

Bekijk hier het volledige aanbod muurwapening

 

 

Verpakking en opslag muurwapening

De Sigmafor muurwapening van het type SFR-050 en SFR-100 worden verpakt per pallet van 600 stuks, de SFR-150 per 400 stuks en de SFR-200 per 200 stuks.
Elke bundel bevat 20 stuks, die onderling nog eens per 5 van deze bundels samengebonden worden, met uitzondering van de SFR/I (inox uitvoering), die per 4 bundels van elk 25 stuks onderverpakt worden.

De SFR/E-050 (epoxy in breedte 50 mm) wordt per 100 stuks verpakt en de SFR/I (inox) per 1.000 stuks.
Sigmafor elementen in verzinkte uitvoering dienen droog opgeslagen te worden teneinde oxidatie te vermijden en het opeenstapelen van de paletten dient voorzichtig te gebeuren om mechanische beschadiging te voorkomen.

 

Toepassingen voor de Sigmafor muurwapening